Tokyo part 2
Blijf op de hoogte en volg Fleur
15 Juli 2015 | Japan, Takayama
Manmanman, wat is Tokyo een gave stad! Ik ben normaal nooit zo lang in een stad, maar ik heb me geen moment verveeld!
Afgelopen zaterdag was dus de baseballgame. Met z'n achten uit het hostel hadden we goedkope staanplaatsen gekocht. Voor veel meer dan de toegangsprijs hebben we ieder ook een mooi shirt gekocht van de Tokyo Tigers, ieder met een naam van een speler op de rug. Het stadion was bommetje vol, 55000 schreeuwende Japanners bij elkaar! Inclusief een opzwepende soort band mét dirigent die bij elke speler een verschillend liedje hadden. Het wedstrijd zelf vond ik saai, en t duurde láng! Maar dat maakte allemaal niet uit, we hadden lol met z'n allen en de mensen die om ons heen stonden. Uiteindelijk had "mijn" speler een homerun en nog een ander belangrijk punt geslagen, en werd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd! Whoehoe! En uiteraard won Tokyo!
Naast de Tokyo dome staat een hele hoge achtbaan. Tja, en zo euforisch als we waren, zijn we daar ook in gegaan! Nét niet zo steil als de nieuwe attractie in de Efteling, maar steil en eng genoeg! Haha!
Zondag en maandag ben ik alleen door Tokyo gesjouwd. M'n Franse maatje was inmiddels verder gegaan, maar vond t ook niet erg om lekker rond te lopen. Diverse wijken van Tokyo bezocht; een park, hele drukke winkelstraten, een gratis lookout op 200m over Tokyo in het gouvernementsgebouw, de dure winkelstraten, de electronicawijk, etc. Genoeg, maar láng nog niet alles gezien!!
Gisteren ben ik naar Nikko geweest. Een stadje buiten Tokyo met een tempelcomplex dat op de wereld erfgoedlijst staat. Heerlijk om de drukte van de stad achter me te laten! Het was echt super mooi met allerlei oude tempels.
In het hostel is het een komen en gaan van mensen, maar er zitten ook een aantal mensen die net als ik wat langer blijven. Met hen heb ik elke avond gekletst, gegeten en gedronken. Qua eten heb ik de heerlijkste en verste sushi op, hmmmm... Daarnaast vaak een kom met ramen, dat is een soort van noodles met soep, een lapje vlees, wat groen (soort van spinazie) en een soms wat vreemd gekookt ei (de buitenkant, het eiwit, is dan bruin en het eigeel een soort van doorzichtig geel gelei). Wel lekker, maar moet t ook nog beter qua manieren leren eten; met je stokjes schuif je wat noodles in je mond, maar die zijn natuurlijk veel te lang. Ipv ze af te bijten met je voortanden (wat ik dus doe), slurpen de Japanners de hele meuk naar binnen! En dan nog het gespetter wat daar bij komt door die soep! M'n shirt zat een keer helemaal onder! Haha!!
En een avond heb ik zelf een salade in elkaar gedraaid, want veel groente wordt hier niet geserveerd...
Vandaag heb ik Tokyo verlaten om meer te gaan zien! Sommige zeggen zelfs dat Tokyo geen Japan is... We zullen het zien! Vandaag m'n treinpas laten activeren, en nu kan ik 21 dagen onbeperkt met de trein reizen, precies het aantal dagen nog tot mijn terugvlucht! Eerste bestemming: Takayama. Ik dacht dat er elke tien minuten wel zo'n bullettrain zou gaan, en ik was ook op tijd op het centraal station, maar naar Takayama moet ik overstappen, en dat heeft me al met al bijna de hele dag gekost om daar te komen... Maar ach, weet ik dat ook weer voor een volgende keer!
Groetjes!!
15 Juli 2015 - 11:03
Papa Blom:
Het is iedere keer een feestje om jouw verhalen te lezen, fijn dat het allemaal zo goed gaat. Liefs, papa. -
15 Juli 2015 - 11:33
Imke:
Klinkt goed Fleur! Hopelijk bevalt de rest van Japan je ook! -
22 Juli 2015 - 08:24
Marieke:
Ha die Fleur,
Super leuk om je reis zo te volgen ! Volgens mij heb je het weer werelds naar je zin.